Surfa i Costa Rica

Costa Ricas mycket vackra och dramatiska landskap är en plats i världen som många surfare drömmer om. Det är den givna platsen i världen att surfa oavsett om man är nybörjare eller har legat på världstouren.

SurfingEn typisk surfarby är Santa Teresa och det är inte underligt att många trivs där. Det är en oerhört mysig och charmig by som består av många vänliga mäniskor. Deras skratt och glädje är ständigt närvarande. Det går en ganska blygsam grusväg genom staden och som kantas av mysiga restauranger som drivs av människor som kommer från lite varstans i världen. När inte surfarna hänger på stranden så fullkomligt frossar de i restaurangutbudet och socialiserar med människor.

När surfarlusten tränger sig på är det bara att bege sig ner till stranden som räknas som en av världens vackraste. Hela vägen ner till stranden löper mäktig och rogivande regnskog. Den kan surfarna njuta av på håll när de sitter ute i vattnet och väntar på vågorna. När de tittar in mot land bändas de av den gröna mäktiga regnskogen. Det är fullt förståeligt att surfare blir kvar på Costa Rica och i Santa Teresa länge. Ja, en del som verkligen brinner för surfing flyttar t.o.m. dit. Vem kan motstå det tropiska klimatet och 27-gradigt vatten året runt? Det är svårt. Överlag sägs Costa Rica vara extremt vågsäkert året runt men bedöms ändå ha optimala förhållanden under perioden december-april.