Sportfiske Costa Rica

Gillar du sportfiske och vill upptäcka nya spännande platser i världen där du kan prova fiskelyckan? Vad sägs om Costa Rica? Det är verkligen paradiset på jorden med sin alldeles oöverträffliga natur och varma klimat. Den som aldrig tidigare varit där bör åka dit omgående.

Blue MarlinCosta Rica är plasten där du verkligen kan ladda batterierna och koppla av. Och med avkoppling ingår givetvis fiske för den som är intresserad av sådan verksamhet. Det är dock inte alltid avkopplande. När det blir napp kan det bli en lång och utdragen kamp. Det krävs mycket teknik och övning för att lyckas med de riktigt rejäla fångsterna, och då gäller det såklart även att ha huvudet på skaft. En fisketur innehåller allt – både avkoppling och spänning.

Eftersom Costa Rica är beläget mellan Stilla havet och Karibiska havet så är naturligtvis utbudet av fisk enormt. För den som ägnar sig åt sportfiske är Costa Rica en drömplats att få resa till i jakten på de riktigt rejäla fångsterna. Av de två haven som omger Costa Rica så sägs det att Stilla havet är ett säkrare kort när det handlar om både väder och stora fiskar. Några av de olika fiskarna som vanligtvis fångas i vatten kring Costa Rica är Blue Marlin, Black Marlin, Striped Marlin, Roosterfish, Sailfish, Snapper, Yellowfin tuna, Wahoo och Dorado.

Det anordnas många fisketurer med svensk koppling runt om Costa Rica. Inledda samarbeten med erfarna kaptener runt om Costa Rica medför att fisketurerna håller en mycket hög kvalité. När det handlar om fiske inomskärs så är det halvdagstur som gäller och utomskärs med fokus på djuphavsfiske så är det heldagstur som gäller. Den fiskeintresserade som besöker Costa Rica kan i samråd med fiskearrangörer själv välja upplägg för vistelsen.

Kanske är semestern i grund och botten tänkt som en solsemester men att man kanske åtminstone vill förgylla den med en fiskedag. Eller så kan man i samråd med fiskearangörer skräddarsy en drömfiskeresa som innebär fler fiskerelaterade dagar på semestern. Antingen att det blir fiske varje dag eller åtminstone fler än en dag.