Arenal

Besöka en aktiv vulkan? För oss svenskar är ord som orkaner, jordbävningar och vulkaner väldigt skrämmande saker. På andra platser i världen är dessa naturliga förekomster som man förbereder sig så gott man kan på, men samtidigt är tvungna att leva sida vid sida med. Som på Costa Rica.

arenal-volcano-in-costa-ricaArenal ligger ca 90 km från Costa Rivas huvudstad San José, i Alajuelaprovinsen. Den är 1633 meter hög och första utbrottet sägs har varit 1968. Den har ett rykte om sig att explodera lite då och då, men var exempelvis helt tyst mellan 2010-2012.
Området är en naturlig vattendelare och har stor betydelse för Arenals vattensystem. Här kan du bo i ett trevligt område och njuta av den tropiska värmen tills kvällen. Dock ska det nämnas att Costa Rica har väldigt skiftande klimat beroende på årstid och vart i landet du befinner dig.

Om du vill kan du åka upp så nära vulkan man får komma och lyssna på lavan som vulkanen spottar ur sig. Costa Rica är ett land som annonseras som en äventyrares dröm. Varför inte boka resan runt en levande vulkan? Resebolaget Swetours of Scandinavia anordnar exempelvis äventyrsdag där man får rida, bada, besöka vulkanen och gå på spa!

Men om man vill tagga ner och ta det lugnt några kvällar är det här området lämpligt. Tack vare vulkanen finns det många varma källor spridd runt provinsen. Detta har lett till en mängd spa-anläggningar har blossat upp. Här kan du ta det lugnt och bli omhändertagen på bästa möjliga sätt. Provinsen har även lite trafik så du kan alltid hyra en bil och åka runt de snirkliga vägarna. Den vackra naturen utanför bilfönstret kanske räcker som rogivande aktivitet?